AVM kom vi i kontakt med eftersom förre VD:n på Burmester - som vi gjort ganska mycket affärer med - för ett antal år sedan köpte det anrika tyska audioföretaget Audio Video Manufaktur. Därifrån är inte steget långt till att etablera kontakt och göra en provlyssning. Som med alla frågor som rör att ta in ett nytt märke så behöver man vara försiktig. Vi har ju en historia av att göra en poäng av att INTE hela tiden erbjuda nyheter, nyheter, nyheter... Som kund skall du känna igen dig om du kommer in efter tre år eller varför inte tio år. Inte läge alltså att köra ett tag och se om det nappar. (och om det inte gör det struntar man i märket och fiskar upp ett nytt).

Det här kändes dock bra på de flesta sätt. Visst är det ett ganska litet företag men där ligger också en del av charmen. Idag har vi mest kontakt med Peder som är exportchef. Till all lycka är han svensk så det finns ingen språkbarriär. Väl vi hade klarat av frågan till Burmester ifall det var OK att ta AVM i båten - det var det - så provade vi och det föll väl ut. Idag är AVM butikens mest sålda produkt, med de kombinerade försteg/DAC/streaming-produkterna som största stjärnor, AVM kallar dem "SD" som i "Streaming-DAC". Poängen med dessa är att de är riktiga försteg med alla in- och utgångar ett riktigt försteg skall ha. Dessutom har de DAC och en streaming-modul med möjlighet att köra NAS, Tidal och Qobuz, internetradio mm i appen. Och appen, jo den är såklart bra och den finns såklart till både android och apple.

 Nedan är en annons vi kört i Hi Fi & Musik och Rock n roll magazine. AVM:s allts-i-ett-maskiner är fantastiska! Familjelycka är viktiga saker. Kompromissa inte! Se till att ha en bra Hifi OCH din partner kvar.