Många av våra kunder söker finansieringslösningar för att uppnå sina drömmar. Traditionellt brukar vi inte uppmuntra ovarsamt lånande men precis som våra kunder tar vi ibland också lån, lägger bilar eller utrustning på leasing osv. Det man slås av är hur oblyga de stora aktörerna är. Det kostar t ex nästan ingenting att låna pengar för banker eller stora kreditinstitut. men du som kund får direkt en ränta på 7 eller 12 %. Om du har fast jobb och inga betalningsanmärkningar. Dvs väldigt mycket vinst till väldigt låg risk för företagen.

Det är lite som försäkringsbolagen. Om jag som butik investerar godkända lås, larm, specialgaller, vibrationsdeckare och larmavtal med larmcentralkoppling och utryckning ... ja DÅ kan de tänka sig att ta rejält betalt för något som förmodligen aldrig kommer hända. I min butik en investering på ca 300 000 kr. Tack och bock...

Hitintills har vi kunnat erbjuda våra kunder en lösning där man efter att ha lagt en vara i kundkorgen kan välja olika betalningssätt inklusive faktura, delbetalning, vanliga lån osv med Svea. Något egentligt räntefritt finns inte längre och därför har vi sökt av marknaden.

Lösningen blev Wasa Kredit. Via oss kan du nu ta lån eller kortkredit med låg avtalsavgift och månadsavgift och i övrigt ingen ränta alls. Första kunden att använda detta i ett 24 månaders kortkedit på 70 000kr gav i går 495 kr plus 24x49 kronor = summa 1671 kr. Räknat på lånebeloppet blir effektiv ränta 2,39% och det är så nära "räntefritt" man kan komma och en välkommen skillnad på många tusenlappar mot de mer vanliga krediterna.

Idag skall jag ha ett möte med en stjärna på finansiering från Wasa och lära mig mer. Återkommer, men du kan redan nu slå en signal eller skicka ett mail så ordnar jag via nya plattformen på nätet ett lån, med omedelbart besked.

Info från detta möte: Snart slipper vi pappershantering totalt och även Wasa-kunderna kan godkänna sina egna krediter via vår websida med bank-ID. Smidigt och enkelt!

ps: Wasa är ju heller inga änglar och likt alla andra kreditbolag tjänar de mest pengar när du råkar i bekymmer, är sen med betalning eller ännu värre. Bra att tänka på, det är som min fru säger: "ett skitsamhälle" ds