Bladeliuskund eller Hificonsult-kund?

Frågan kan ställas efter vår senaste kampanj ”Byt in din Bladelius till AVM”

Jag har fått flera frågor på mail om vi tänker fasa ut Bladelius ur sortimentet? Tänker Micke lägga ned?

Ibland ser man det inte komma som man säger. Så här är det:

Jag har inga intentioner att sända signaler om att Bladelius  är på väg bort. Eller är sämre produkter. Så är inte fallet. Vi har sålt Bladelius i mer än 20 år och undertecknad har förmodligen sålt mest Bladelius av alla.

Med det sagt har det ju också visat sig att man är sårbar om man gifter sig med ett enda märke. Att ha distributionen och ansvar för marknadsföring i ett land är en sak. Att hålla sin butik up to date och intressant för kundkretsen en helt annan. Vi säljer fortfarande Bladelius och tänker inte sluta med det.

Men det finns ett gammalt tyskt märke som de senaste åren under förre Burmester-VD:n Udo Bessers ledning förvandlats till något oerhört spännande och intressant i en för oss passande prisnivå. AVM firade 30 år förra året, all elektronik har en suverän och genomtänkt lay-out och likaledes konsistent design som vi tycker är tjusigt skandinavisk :-) 

Vägval alltså: skall vi nu bara sälja AVM och ”det gamla” får försvinna eller i värsta fall nedvärderas?

Nej, skulle inte kännas bra. I den här branschen har vi gott om kappvändare. Vi tänker inte sälla oss dit.

Men! Vi är importörer för AVM och har ansvar att få hjulen att snurra. Samtidigt skall du som kund inte känna att du är en förlorare bara för att du har köpt Bladelius och därför ger vi bra betalt för inbytta Bladeliusprodukter.

Fortsätt handla av oss alltså. I våra ögon är du en Hificonsult-kund framför att vara en Bladeliuskund. Oavsett om du köper Bladelius eller AVM.

Någon kallade det att fiska i den egna dammen. Om det nappar? Det bestämmer bara du!

Välkomna in!

mvh

sladd

Bild på Arkenmässan 2006 då temat var svensk hifi (med amerikansk kabeltvist)

Micke Bladelius på Hificonsult 2009, presentation av Embla

Hificonsult fyllde 40 år 2012 och då fick vi en äkta klass A-konstruktion av Micke som vi döpte till "HC40". Det tillverkades 20 st och vi sålde dem för 25 000kr

(Hittar du en begagnad för det priset eller mindre så köp, produkten var kraftigt rabatterad och ljudet är ca 60 000kr)