Ibland känns det som man lever i ett parallellt universum. Ni vet, det är ingen skillnad på kablar och strömkablage är larvigt för man byter ju ändå inte ända upp till vattenkraftverket

osv …

Men sådant är livet och något man är van vid. Ute på kundbesök, kunden är intresserad av högtalare. Har två stycken nya par med mig i bilen. Vi ägnar först en halvtimma åt att hitta en plats i rummet. Kunden har en bra rörförstärkare med KT 150-rör, det finns alltså både kraft och finlir. Pris för förstärkaren ca 70 000kr.

De högtalare vi provar kostar båda 170 – 190 tusen. Overkill? Inte alls, om man tar bort en del av sin vana vid stora slutsteg och hög dämpfaktor så har rörstärkaren all kraft och all bas som behövs för att lira både högt och med bra baskontroll.

För att allt det där finliriga och upplösta skall få rättvisa har jag på eget bevåg med mig en strömrenare. Vi kopplar in den, bökar med strömkablar.

Som så ofta förr – haksläpp. Kunden inser att strömrenaren ju måste vara kvar så att båda högtalarna får samma fördel då han skall jämföra. Han ställer då frågan vad den kostar och jag säger som det är, 135 000kr inklusive en strömkabel. Det blir en smula tyst såklart. Grejen med den här kunden är att det redan sitter en bra strömrenare i hans system, en Transparent Powerwave, modellen för ca 30 tusen. 

Vi håller på hela dan, byter, lyssnar ett par timmar, byter högtalare igen, lyssnar ett par timmar. På kvällen packar jag ihop, lastar högtalarna i bilen och kunden skall ha ett runda bordssamtal med sin fru om högtalarvalet. Det är ju en fråga både om kostnad och utseende.

”Men den där strömrenaren är inget snack, den skall jag ha kvar”.

Så kan det vara, här i vårt parallella universum där somliga tror att vi som säljer bättre Hifi lurar, bedrar, imponerar, slår blå dunster i ögonen på stackars hjälplösa kunder…

Man måste verkligen bara älska Transparents Powerisolators. Denna PIXL gjorde i detta hus att högtalarna fick en svartare bakgrund och plötsligt kändes som om de vägde 50 kg mer.

Köp en du också!

Powerisolator XL

En lampa lyser rött om åskskydd och skydd för strömspikar är aktivt. Den andra lyser om strömreningen fungerar. 

Om den gula lampan lyser så har du fel fas i väggen. Vrid 180 grader så vet du att du har rätt fas ut i strömrenaren.

På baksidan finns tre uttag, två separata banker som synes. På alla Transparent strömkablar finns en röd punkt vid fasen. Sätt den mot den röda punkten i uttaget. Nu vet du att allt är rätt fasat ända in i anläggningen.

Du måste ha jordat uttag i väggen.

Med varje PIXL följer en Reference XL strömkabel.